Dit werd in 1923 gebouwd uit Kundersteen en is het moederhuis van de Congregatie in Nederland. Het staat onder toezicht van de Monumentenzorg.

Er wonen momenteel nog 4 zusters in dit moederhuis. Recente veranderingen in de zorg hebben ertoe geleid dat het voor deze zusters moeilijk wordt een zorgindicatie te krijgen voor het eigen verpleeghuis.

Om met de nieuwe ontwikkelingen in de zorg mee te kunnen gaan, hebben de zusters in 2015 besloten om het klooster te gaan verbouwen. Zo zijn er in korte tijd 14 zorgappartementen gerealiseerd, waarvan een gedeelte door de zusters worden gebruikt, de overige worden verhuurd aan derden, ook niet religieuzen.

Appartement 12 Appartement 13 Appartement 14

Klik op een van bovenstaande foto’s voor meer informatie !

“Bijzonder wonen, met zorg in de buurt”, dat is de belofte die we aan de  bewoners van deze appartementen gedaan hebben. Bijzonder omdat men niet alleen woont. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen appartement en woont hij of zij zelfstandig. Maar de zusters wonen er ook nog, dus in de gangen, kapel en tuin kan men zusters tegenkomen.

De 14 appartementen behoren niet tot het verzorgingshuis, maar indien er zorg nodig mocht zijn, dan kan dit in de meeste gevallen geregeld worden met zorgleverancier “Cicero” die ook de zorg verleent in het aangrenzende huize  d’Alzon.