Als onze levenszon zal dalen, Zal God de oogst binnen halen.

Zuster M. Lambertha (Maria Teresia Gerritsen) werd geboren in Nieuw Heeten op 11 november 1932 en overleed te Hulsberg in “Regina Pacis” 22 februari 2024. Zuster M. Lambertha was 68 jaar Missiezuster Oblate van de Assumptie.

Zij legde haar tijdelijke Gelofte af op 6 januari 1956 en haar eeuwige Gelofte op 9 juli 1961

Zr Lambertha kwam uit een eenvoudig gezin waarvan zij de jongste was. Al op jonge leeftijd had zij het verlangen om zich geheel te geven in dienst van O.L. Heer. Ze moest op aanraden van de pastoor nog een paar jaar wachten, in die tussen tijd heeft ze de zusters oblaten in Nijverdal leren kennen.

Op 2 juli 1953 trad zij in bij de zusters in Hulsberg om haar leven in dienst te stellen van de Heer die zij zo liefhad. Volgens eigen zeggen kreeg ze een goede vorming in noviciaat wat haar roeping steeds sterker bevestigde. Ze sprak haar eerste gelofte uit op 6 jan 1956. Daarna volgde ze de opleiding voor verpleegster, kraam en wijkverpleging. Het was wel zwaar en moeilijk maar ook heel mooi werk. Ze vond het fijn om veel goed te kunnen doen voor jong en oud met dit werk in de zorg. Ze heeft afwisselend in bejaardentehuizen gewerkt, in parochies en ook is ze overste geweest in enkele huizen.Vanaf oktober 1993 kreeg ze de taak voor de boekhouding en later werd ze provinciaal econoom.

Ze heeft al haar taken met veel nauwkeurigheid en discipline uitgevoerd. Ze was heel trouw, vooral in haar gebed. Rust-reinheid-regelmaat, daar hield ze zich aan. Ze was streng voor zichzelf en nam het leven zoals het kwam, met vallen en opstaan. Ze zei: het is niet belangrijk wat je doet, maar wel wat je bent voor God en je medemens.   Na het overlijden van haar zus zr. Pia, waar ze veel van hield, brak voor zr. Lambertha een moeilijke tijd aan. Ze had moeite met haar lichamelijke en geestelijke achteruitgang, wat haar vaak somber stemde. De weinige genietmomenten waren het samenzijn met haar broer, schoonzus en de nichtjes. Vaak heeft ze gebeden dat de lieve Heer haar zou komen halen. Die wens is nu in vervulling gegaan en zij heeft Gods Genade nu voorgoed gevonden.

Zr. Lambertha, bedankt voor alles wat U voor de Congregatie en uw medemensen hebt gedaan en betekend.

 

 

 

 

 

In Memoriam Zuster Lambertha

Geef een reactie