Op 19 november 2018 is onze medezuster zr. Felicitas na een kort ziekbed overleden.
Hieronder volgt een kort in memoriam.

Ze werd geboren in Nijverdal op 25 juni 1936 als Maria Johanna Filart en groeide op in een goed gelovig gezien met nog 4 zussen en 1 broer. Na haar schooltijd werkte ze enkele jaren in een naaiatelier.
Op 5 september 1958 trad ze in bij de Missiezusters Oblaten van de Assumptie, in klooster Regina Pacis te Hulsberg en ze kreeg de naam zr. Felicitas. Na haar postulaat en noviciaat was haar eerste missie naar Worcester in Amerika, om bij de paters Assumptionisten in de keuken te gaan helpen. Dit was een fijne tijd voor haar. In 1965 kwam ze terug uit Amerika. Na haar eeuwige gelofte in maar 1966 mocht ze in het noviciaat de novicen tot steun zijn.
Na de sluiting van het noviciaat ging ze in Nijverdal een opleiding volgen voor de bejaardenzorg. Hierna was ze werkzaam in het Panhuys, huize Assumptie, in Nijverdal en in Heelsum.
Ze werd overste in het huis van Nijverdal, waar ze ook bezoeken aflegde aan eenzame bejaarden en ze mee hielp in de zorg voor terminale patiënten. Toen het huis in Nijverdal in 2006 gesloten werd, heeft zij daar veel moeite mee gehad. Ze koos om weer terug naar Hulsberg te komen, waar ze veel zorg had voor het wel en wee van haar medezusters. Ook heeft ze met veel toewijding de kapel verzorgd. Hier was zij vaak te vinden voor stil gebed, waar ze de kracht vond om altijd dienstbaar te zijn voor iedereen. Zr. Felicitas had altijd een woordje voor degene die ze tegenkwam. Liever praatte ze met de ander, dan dat ze over zichzelf praatte.
Haar ziek zijn heeft ze waarschijnlijk lang met zich mee gedragen, hier wilde ze niet graag aan toegeven. Toen het niet meer ging en bleek dat ze ernstig ziek was, heeft ze zich overgegeven en gaandeweg van iedereen afscheid genomen.
In alle rust en stilte heeft zij ons op de ochtend van 19 november verlaten om haar intrek te nemen in de woning die God voor haar heeft bereid.
Zr. Felicitas, bedankt voor alles wat U voor iedereen heeft gedaan en betekend.

In Memoriam zr. Felicitas

Geef een reactie