Op 13 december 2019 is zr. Martina van Uijtregt in huize d’Alzon overleden in de leeftijd van 95 jaar. Zij werd op 19 december te rusten gelegd op ons kloosterkerkhof.

Zr. Martina, geboren als Lisa van Uijtregt, kwam uit een gezin van 9 kinderen, waarvan zij de oudste was. Ze trad op 22-jarige leeftijd in bij de Missiezusters Oblaten van de Assumptie. Na haar eerste gelofte ging ze studeren voor kleuterleidster en heeft dit beroep op verschillende plaatsen uitgeoefend. Ze begon en eindigde hiermee in Bergeijk, waar ze op 54-jarige leeftijd stopte als kleuterleidster, om plaats te maken voor jongeren.

Bij zr. Martina stond dienstbaarheid voor de medemens centraal, ze probeerde altijd te zorgen dat het de ander aan niets ontbrak. Ze had aandacht voor iedereen, ook juist voor de eenvoudige mensen en voor daar waar nood groot was.

Ze maakte snel en goed contact met iedereen, had altijd een goed woord over en maakte graag grapjes. Ze was een gemeenschapsmens en was dus graag te midden van andere zusters en genoot in stilte.

Hoewel ze erg van het leven hield, moest ze accepteren dat ze steeds meer lichamelijke beperkingen kreeg en dat het onvermijdbare einde ook voor haar naderde. Ze ontving de Sacramenten van de zieken in het bijzijn van haar medezusters en enkele dagen erna overleed zij, in het bijzijn van haar zus.

Dank aan allen die haar met zoveel liefde en zorg hebben omringd.

Zr. Martina, bedankt!

 

In memoriam zr. Martina