Hulsberg, 10 juni 2018

Sacramentsprocessie.

 

Enige tijd geleden werd ons vanuit het kerkbestuur gevraagd of het mogelijk was om in onze kloostertuin de Sacramentsprocessie te houden. Wegens de afbraak van het Panhuys, waar andere jaren de Eucharistieviering plaats vond.

Wederzijds werd de tuin bekeken en de plaats voor  het altaar en de stoelen. Voor de processie zou de kloostertuin ideaal zijn.

De voorbereidingen werden getroffen en op zondag 10 juni was het zover.

Om 10.30u trok de Processie  de kloostertuin in met muziek en drumband, heel feestelijk.

Nadat de verschillende koren, fanfares , gemeentebestuur, verenigingen en overige belangstellenden hun  plaats hadden ingenomen kon de Eucharistieviering  beginnen met een hartelijk welkomstwoord van kapelaan Amal.

De communiekinderen droegen  gezamenlijk een rozenkrans, gemaakt van ballonnen. De rozenkrans was het thema als voorbereiding van de Eerste H. Communie en de hele mensheid. Tijdens de viering zweefde de ballonnen-rozenkrans met de wind mee voor de bomen. Het was een prachtig gezicht tijdens deze viering.

 

De Eucharistieviering was sfeervol met zang en muziek. De preek deed iedereen goed “Gods grote liefde voor alle mensen, daarvoor heeft Hij zichzelf gegeven”.Er was een sfeer van aandacht en gebed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De versiering in de tuin was bijzonder mooi. Gele en witte roosjes, mede gemaakt door onze zusters, zo’n 300 tot 400 stuks. Het oorlogsmonument was ook rijk versierd, een feestelijke binnenkomer.

De weersomstandigheden waren zeer goed, het was wel wat bewolkt, maar een aangename temperatuur en droog. Alle zusters waren aanwezig op deze schitterende plek.

Om 11.45u was de Eucharistieviering ten einde. Na de zegen ging de processie naar de kerk, om daar deze plechtigheid af te sluiten.

We kunnen terug zien op een prachtige, zinvolle Sacramentsprocessie in onze schitterende kloostertuin, samen met de Hulsbergse gemeenschap. Met dank aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om alles te verzorgen. Moge deze dag een herinnering blijven van gemeenschappelijke beleving van Gods overgrote liefde voor ieder van ons.

Processie in kloostertuin